Редактор: e-mail: Снимка: PexelsНай-малко 11 души бяха убити при бомбени атентати в

...
Редактор: e-mail: Снимка: PexelsНай-малко 11 души бяха убити при бомбени атентати в
Коментари Харесай

Най-малко 11 загинали при бомбени атентати в Афганистан

Редактор: 

e-mail: 

Снимка: Pexels

Най-малко 11 души бяха убити при бомбени атентати в Афганистан. Други 13 са ранени. Атаките са били четири на брой и идват часове след тридневно преустановяване на огъня в цялата страна, с цел да отбележат мюсюлмански празник, оповестява " Евронюз ".

Въпреки че няма известия за директни боеве сред талибанските бунтовници и държавните сили, до момента в който следят краткотрайното преустановяване на огъня, бомби не престават да убиват цивилни.

Първо бомба край пътя удари кола в квартал Панджвай в южната провинция Кандахар, убивайки петима цивилни, в това число жена и деца. При различен случай две деца бяха убити, а трима възрастни ранени, когато бомба избухна под такси.

В северната провинция Кундуз бомба, прикрепена към цивилна кола, избухна, убивайки двама цивилни и рани още 10.

Двама цивилни също са убити от крайпътна бомба в централна провинция Газни, оповестиха чиновници.

Тридневното преустановяване на огъня, оповестено от талибаните и подчинено на държавното управление, идва в миг, когато насилието внезапно ескалира в Афганистан след оповестяването от Вашингтон предишния месец за проекти за евакуиране на всички американски войски до 11 септември.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР